Luralean kapsule

Luralean kapsule
pakovanje: 60 kapsula
Notify Me
Manufacturer: Luralean
Opis

LuraLean® kapsule sadrže visokoprečišćeno prirodno dijetetsko vlakno biljnog porijekla proizvedeno japanskom patentiranom tehnologijom. Ono što ga razlikuje od ostalih biljnih vlakana je njegova čistoća, stabilnost i superiorna efikasnost vezivanja tečnosti i masti u želucu i crijevima. Patentirano je u 33 zemlje svijeta i odobreno u EU.

Biljna vlakna predstavljaju nesvarljivi dio biljnih ćelija, koja imaju osobinu vezivanja vode i povećanja zapremine sadržaja u crijevima. Na ovaj način se poboljšava prolazak hrane kroz crijeva, formira se mekša stolica, olakšava pražnjenje i obezbjeđuje redovnost stolice. Biljna vlakna vezuju i toksične materije, štetne produkte metabolizma i pomažu u procesu ukupne detoksikacije organizma.

Biljna vlakna utiču na cjelokupno zdravstveno stanje time što pomažu u održavanju zdravih nivoa holesterola. Ona usporavaju i preuzimanje glukoze iz crijeva u krv, naročito posle obroka, što je posebno značajno kod dijabetičara. Nutricionisti preporučuju redovno korišćenje biljnih vlakana u ishrani kao prirodan, bezbjedan i efikasan način održavanja organizma u dobroj formi i očuvanja zdravlja.

Biljna vlakna u LuraLean® kapsulama vezivanjem tečnosti povećavaju svoju zapreminu do 200 puta, što dovodi do osjećaja punoće i smanjenog osjećaja gladi. Studije su pokazale da gel koji se formira oko čestica hrane usporava dejstvo enzima na hranu, pa se stoga i masti i šećeri sporije oslobađaju. Masa koja se formira već u želucu usisava masti i kalorije iz hrane, koje se izbacuju kroz proces normalnog varenja i pražnjenja creva.

Eksperimentalno je pokazano da 2 kapsule LuraLeana® mogu da vežu i do 50g masti. Ovako vezana mast ne može da bude apsorbovana u crijevima što znači da, ukoliko Vaš obrok sadrži višak masti ona neće biti svarena i apsorbovana, već izbačena putem stolice.

Uzimanje LuraLean® kapsula se preporučuje :

  • kao bezbjedan i efikasan način regulisanja telesne mase
  • kao pomoć u održavanju zdravih nivoa holesterola u krvi
  • za olakšavanje pražnjenja crijeva i regulisanja stolice
  • kao pomoć kod postojanja hemoroida
  • kao pomoć u detoksikaciji organizma

LuraLean® (propol manan) je rastvorno biljno vlakno koje podleže razlaganju i fermentaciji tek u debelom crijevu, za razliku od većine biljnih vlakana čije razlaganje započinje već u ustima pod dejstvom enzima amilaze. Iz ovih razloga, korišćenje biljnih vlakana u većim količinama obično izaziva pojavu gasova u crijevima, a ponekad i pojavu grčeva, dok su pri korišćenju Luralean kapsula ove pojave znatno ređe i slabije izražene.

LuraLean® je glukomanan (propol manan) odobren za korišćenje u dijetetskim proizvodima u EU za koji je EFSA (European Food Safety Authority) izdala naučno mišljenje sa potvdom pozitivnog uticaja na zdravlje ljudi (EFSA Journal 2010;8(10):1798)

Pošaljite upit
Pogledajte još proizvoda od proizvođača: Luralean

                          

Kontaktirajte nas 

Nativa d.o.o. 
BSP Centar, Budva           
Dobrota bb, Kotor              

+382/32-330-835

+382/32-330-960

+382/33-452-211

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vrh stranice